Vítáme vás v diskuzi pro rodiče školáků. Je to místo, kde se rodiče mohou společně poradit o všem, co řeší ve vztahu ke škole, k učení, k výchově dětí, komunitní prostor pro výměnu zkušeností a pro vzájemnou podporu.
Fórum roste s tím, jaká témata přinesete. Pokud “vaše” téma neexistuje, založte ho. Když naroste počet diskuzí k některému tématu, oddělíme je do samostatného fóra.
Prosíme, pokusme se mu společně pomoci jinému rodiči s problémem, poradit, podpořit ho.
Do diskuse může přispívat každý i bez registrace, je nám ale příjemnější, když se zaregistrujete. Registrace trvá jen několik minut, je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.
V diskusi se řídíme dohodnutými pravidly vhodného chování, tzv. netiketou
| Verze pro tisk | Napsat e-mail | Předchozí téma | Následující téma |
martivan píše:... Nemůžu se pořád rozhodnout, jestli bych uvítala slovní hodnocení, pro dvě moje děti s ADHD jsou známky přece jen srozumitelnější. V první třídě Niki dostal ke známce i slovní hodnocení, které bylo sice hezky a srozumitelně napsané, ale po deseti slovech už stejně přestal vnímat, i když jsme to společně rozebírali. A to třetí zase má samé jedničky, které ale vůbec nediferencují, co mu jak jde nebo v čem udělal pokrok.
Dan píše:... Ohledně slovního hodnocení. Rozumím tomu, že pro děti to je náročnější. Přesto jsem přesvědčen, že to krok dobrým směrem, který podporuje seberozvoj. Myslím si, že je nutné celý rok pracovat s dětmi na tom aby se uměli sebehodnotit a uměli pracovat se zpětnou vazbou. Ač se to zdá i u prvňáků zvláštní, znám školy, kde to dělají a mají úžasné výsledky. Škoda, že pro většinu lidí (včetně učitelů), je to pořád v rovině utopieNu což, možnosti jsou a to je důležité.
V souvislosti s alternativou ke slovnímu hodnocení mi přijde také podnětný tento článek: http://www.rodicevitani.cz/pro-rodice/z ... e-naucily/.
Dan